reklam reklam reklam reklam reklam reklamreklam reklam reklam reklamreklam reklam reklam reklam reklam
reklam reklam reklam reklam reklam reklamreklam reklam reklam reklamreklam reklam reklam reklam reklam

BİNBOĞA DAĞINDA KUZU SESLERİ YANKILANIYOR.

Yayınlanma Tarihi : Google News
BİNBOĞA DAĞINDA KUZU SESLERİ YANKILANIYOR.

Afşin sınırlarında yer alan Binboğa Dağında karların yavaş yavaş erimesiyle yaylacılar da sürülerini otlatmaya başladı.

Türkçayırı (Serkizçayırı) Mahallesi sınırların içinde bulunan Başyurt Yaylasında koyun ve kuzuların meleme ve çobanların yanık sesleri 2950 rakımlı Binboğa Dağında yankılanıyor.

Türkçayırı (Serkizçayırı) Mahallesinden 40 yıllık Çoban Ali Hırlı, ilkbaharın kendini hissettirmesi ve Binboğa Dağında karların erimesiyle birlikte sürülerini otlatmaya başladıklarını belirterek, altıncı ayda da yaylalara çıkaracaklarını söyledi.

Yaylalara piknik yapmaya gelen vatandaşlar ise “Burada yeni doğan kuzuları kucaklayıp sevmek, yeşilliğin içinde olmak, doğa yürüyüşü yapmak ve ormanın içinde gezmek bizi şehrin stresinden uzaklaştırıyor.” dediler.

reklam

YORUM YAP