
Afşin Merkez Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Halil Demir, Arıtaş Öztürk ÇPL Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.
Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında önce ki gün gerçekleşen programa Okul Müdürü Mustafa Keleş, GÖNÜLDER Başkanı Hüseyin Bozkurt ve Dernek üyeleri, Hakim Mehmet Osmanoğlu, Müdür Yardımcıları,Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programa kendisini tanıtarak başlayan Afşin Merkez Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Halil Demir, Gazetecilik Mesleğine ilişkin öğrencilere kapsamlı bir bilgilendirmede bulundu.
Akabinde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Afşin Merkez Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Halil Demir, Ben bugüne tek başına gelmediğim gibi şu anda da yürüdüğüm yolda tek başına değilim asla ve asla Yola çıktığım insanları yolda bulduğum insanlarla değişmedim. Gazetecilik her şeye ve herkese duyarlı olmaktır, samimiyettir, Güler yüzdür, Ahde vefadır. Bizden geriye kalan insanlığımız olacaktır. En sevdiğim para 200 TL çünkü üzerinde Yunus Emre’nin “Sevelim Sevilelim, dünya kimseye kalmaz” sözü vardır. Her insan için yazılan bir alan yazısı, takdir edilen bir kader ve çizilen Bir Yol Vardır. Bize de öyle bir yol çizilmiş. İnsan nasibinin ve rızkının arayışı içerisindedir. İyi insanlar olun. Yarın emri hak vaki olduğunda Cenabı Hakk’ın huzuruna iyi insan olarak gidin. İmam cenaze namazınızı kıldıktan sonra cemaate dönüp nasıl bilirdiniz? sorusunu sorunca iyi bilirdik desinler, iyi insandı desinler, memnunduk desinler. Üzerinizde kul hakkı olmasın. Biliyorsunuz ki cenab-ı hak kulum benim yanıma her günah ile gelebilir ama kul hakkıyla gelmesin çünkü kul hakkından Ancak o Kul hakkından vazgeçtiği zaman kurtulabilirsiniz buyuruyor. Kimsenin kalbini kırmayın. Elbette Mesleğiniz olur, Arabanız olur, eviniz malınız mülkünüz olur ama iyi bir insan değilseniz bunların hiçbir önemi yok. Sizler de yarın bir gün anneler olacaksınız babalar olacaksınız. Sonuçta iyi olursanız iyi insanları yetiştirirsiniz. Dünya iyi insanlar sayesinde yaşanılır bir yer olur, güzel olur. Bu kapıdan çıkıp gittiğinizde evinize mutlaka dağarcığınız dolu olarak gidin. Not defterleri tutun. Mutlaka her öğrendiğinizi not edin dedi.
Program soru cevap bölümü sonrası hatıra fotoğrafı ile son buldu.