



Afşin’e bağlı Çobanbeyli Mahallesinde yaşayan Ali Mert,Lise yıllarında eskiye olan merakıyla başladığı Koleksiyonculuğu Çatı katında binlerce çeşit ürünle devam ettiriyor.
2 asır öncesinden beri Mutfaklarda kullanılan ürünlerden Tarım aletlerine,dekorasyon ve süs eşyalarından halı ve kilimlere kadar eskiden kullanılan ne varsa bir araya getiren ve bunları sergileyen Ali Mert, Bana Hurdacı diyenler de var ama bunlar Hurda değil bir dönemin yaşanmışlıklarıdır,kültürümüzdür. Ben kültürümüzün unutulup gitmesini istemediğim için bunları topluyorum,muhafaza ediyorum. Gelecek nesiller bu malzemelerin isimleri ve hatta ne için kullanıldığını dahi belki bilmeyecek dedi.
Aslen Çobanneyli Mahallesinden olup Emirilyas Mahallesinde İmam-Hatip olarak görev yapan Ali Mert, İlk Koleksiyonuna Lise yıllarında eski Para biriktirerek başlamış. Zaman içerisinde tutku haline gelen bu özel koleksiyon binlerce parça ürünlerin bir araya gelmesiyle Mini bir Müzeye dönüşmüş. Odaya sığmayan Ali Mert Hoca, bu özel eşyalar için evinin çatı katında özeş bir alan oluşturmuş. Toplanan eserleri sergileyen Ali Hoca onlara gözü gibi bakıyor ve dokunulmadan görülsün istiyor.
Eski ürünlerin toplanması ve bir araya getirilmesi için çaba ve gayretlerini sürdüren Ali Mert Hoca Kültürel bir mirasın gönüllü olarak geleceğe taşıyıcılığını yapmaya devam ediyor.




