
Afşin Kaymakamlığından 6. Grup kerpiç, kârgir, yığma vb. yapıların yıkımına ilişkin açıklama yapıldı.
Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;
06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler sonucunda yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde, ağır hasarlı ve orta hasarlıdan ağır hasarlıya dönmüş olup; güçlendirme ruhsatı verilmeyen ve yıkımının durdurulmasına ilişkin herhangi bir mahkeme kararı bulunmayan yapıların (6. Grup kerpiç, kârgir, yığma vb. yapılar) yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerine başlanmıştır.
Bu kapsamda, evi yıkılacak yapı sahiplerinin yıkım sürecinin sağlıklı ve hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi adına:
✅ Evlerini en kısa sürede boşaltmaları,
✅ Yıkıma hazır hale getirmeleri,
✅ Yıkım ekiplerine gerekli kolaylığı sağlamaları,
büyük önem arz etmektedir.
Vatandaşlarımızın, hem kendi can güvenlikleri hem de sürecin etkin yürütülebilmesi için belirtilen hususlara titizlikle riayet etmeleri rica olunur.
🛑 Unutmayınız: Mahkeme kararı olmayan ve güçlendirme ruhsatı bulunmayan ağır ve orta hasarlı yapılar yasal mevzuatlar gereği yıkım kapsamındadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.