Kıymetli Okuyucularımız!
Bugün sizlere 16 Ocak 2019 tarihinde yaşanan ve Afşin Blediye Başkanı (O günlerde Başkan Adayı) Mehmet Fatih Güven’in “Seçimde %52’in Altına düşersek Bizi Yağlı Kazığa Oturturlar” sözüyle gündem olan bir vak’anın yanlış bilinen tarafını ve işin gerçeğini yazacağım.
Tabi öncelikli amacımız bu talihsiz vak’anın tekrar gündeme getirilmesi,hatırlatılması değil.Bu konu neden 11 ay sonra yazılıyor onu da yazımızın sonunda beyan edeceğim.
Öncelikle o gün yaşananlara bir dönelim.
MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç beni aradı ve Halil Bey Ak Parti heyeti Cumhur İttifakı vesilesi ile ziyaretimize gelecekler Haber Yapmaya gelebilirmisiniz? dedi.Ben de 10 dakika vardı programa.Hafiften kar da yağıyordu çıktım ve yetiştim.
MHP İlçe Teşkilatına gelenler bilirler Toplantı yapılan salon küçük olduğundan Biz çekimleri karşıdan değil yandan yaptık.Yanımda ise o gün programı Yeşil Afşin Gazetesi adına takip eden Sinan Doruk var ve çekimlerimiz yan yana yapıldı.
O gün Ak Parti İlçe Başkanı Av.İsmail Safi,MHP İlçe Başkanı Ersal Koç,MHP’nin Adayı Hikmet Böke ve Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Fatih Güven birer konuşma yaptılar.
O gün toplantıya katılanların bir çoğu cep telefonundan canlı yayın yaparak Cumhur İttifakı ziyaretini duyurdular.
Bende çekimleri yapıp geldikten sonra her haberimde olduğu gibi Video görüntülerini You Tube Kanalımıza yükledim.Ve haberi yayına aldım.
You Tube Kanalımızda halen yayında olan Videoya aşağıda ki Linkten ulaşabilirsiniz!
Benim yayınladığım haberin başlığı “Afşin MHP’ye Cumhur İttifakı Ziyareti” şeklindeydi ve içeriğinde sadece Cumhur İttifakı ziyaretinin detayları ve konuşmalar yer aldı.
O gün yayınladığımız Haberi görmek için tıklayabilirsiniz!
Ben Yayınladığım her haberi bugün bile muhataplarına WhatsApp yoluyla ulaştırıyorum.O gün de öyle oldu ve Muhatabı olan herkese o haber WhatsApp yoluyla ulaştırıldı.
WhatsApp ekran görüntüsü Fotoğrafta sunulmuştur.
O gün günlerden 16 Ocak 2019 Çarşamba.
Bu Video ve haberlerden benim yayın kuruluşlarımda yayına girdikten 2 gün sonra 18 Ocak 2019 Cuma günü Cuma namazına hazırlandığım sırada öğrendim.Ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven’e ait olduğu söylenen “Seçimde %52’nin altına düşersen bizi Dar Ağacına çıkarır kazığa oturturlar” ifadesinin bulunduğu Oda Tv başta olmak üzere bir çok kanal ve Haber Portallarında yayınlanmış. Açtım İnterneti dedikleri gibi söz konusu Cumhur İttifakında çekilmiş Video’dan Başkan beyin söylediği bu söz kesilerek alınmış ve Cumhur İttifakı aleyhine Haber olarak servis edilmiş.
Ben Cuma namazına gidip geldikten sonra Bu haberleri yayınlayanlara ilişkin hemen bir araştırma yapıp haberin Kozmik Oda denilen bir Yayın Kuruluşu tarafından yayınlandığını ve Cumhur İttifakı aleyhinde yayın yapan Kuruluşlara servis edildiği sonucuna ulaştık.Tabi bu haberleri yayınlayan bazı yayın organlarıyla mesela çok konuşulan Oda Tv ile görüştüm.Seçim sürecinde bu tür haberlerin çok yapıldığını kaldı ki Videoyu aldığımız yer ile alakalı Kaynak belirtildiğini söylediler.
Tabi konuya ilişkin olarak öncelikle Haber Merkezinde bir dosya hazırladık o gün bu haberleri yayınlayan kimler var ise hepsinin çıktısını alarak dosyamıza koyduk.Olur ya bize konu sorulur ise en azından Belgeleriyle ortaya koyarız dedik.
Tabi ki ne arayan oldu konuya ilişkin ne de soran.
Fakat biz bununla da yetinmedik. Avukatımıza konuyu ilettik.Kendisi de Videoyu ve haberi gördü.Burada Haber Merkezinin yapacağı bir şey olmadığını ifade ettiler.
Biz bununla da yetinmedik.AFŞİN HABER MERKEZİ üzerinden 18 Ocak 2019 Cuma günü tarihli bir Kamuoyu Açıklaması yayınlayarak söz konusu Video Haberin bizimle uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığını Kamuoyu ve okuyucularımızla paylaştık.
Bu Kamuoyu Duyurusuna aşağıda ki Linkten ulaşabilirsiniz!
Ve bu söz konusu aleyhte yapılan haber duyulunca MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç bey aradı “Halil bey konuyla ilgili bir Basın açıklaması gönderiyoruz bunu yayınla” dedi.Acilen yayına aldık.
Bu Basın Açıklamasına aşağıda ki Linkten ulaşabilirsiniz!
Tabi Afşin belediyesinden o gün Yeşil Afşin Gazetesine konuyla ilgili bir Basın Açıklaması yayınlatıldı ve 1 saat sonra da kaldırıldı.
Ancak o gün ne Belediye’den ne de Ak Parti Afşin İlçe Başkanlığından söz konusu olaya ilişkin bize herhangi bir açıklama da gelmedi arayıp konuyu soran da olmadı.
Tabi söz konusu Videonun Afşin Haber Merkezinde hazırlanarak Cumhur İttifakı aleyhinde yayın yapan Kuruluşlara satıldığı iddiası kulağımıza geldi.Olaya ciddiyetle yaklaşarak 21 Ocak 2019 Pazartesi günü Ak Parti Afşin İlçe Başkanı Av. İsmail Safi’ye WhatsApp’tan “Acil görüşmemiz gerek Başkanım” ifadesiyle bir mesaj attık.Ancak mesaj görüldüğü halde tarafımıza dönüş yapılmadı.
WhatsApp ekran görüntüsü aşağıdadır.
Seçim sürecinde bir Basın Kuruluşu olarak ücretini ödeyen tüm Siyasi Partilerle çalıştık.Ve haberlerini yapmak üzere hepsinin programlarına yetiştik.Hatta Afşin’de seçim sürecinde aday adaylarına ve adaylara ilişkin en fazla haber yapan kuruluş biziz.
İYİ Parti,BBP,SP,CHP Afşin Haber Merkezi ve Afşin Haber Yayın Kuruluşlarına Reklam ücreti ödediğinden dolayı seçim sürecinde bu partilerin haberleri daha ağırlıklı yayınlandı bizde.
Ancak Aday adayları ücret ödediğinden dolayı Aday Adaylığında yoğun oldu ama Adaylık sürecinde Ak Parti ve MHP’de herhangi bir ücret ödemesi yapılmadığından hatta Haber Merkezine ziyaret dahi yapılmadığından Haberler çok az yayınlandı.Konvoy ve Katılım haberleri haricinde bireysel çalışma haberleri girilmedi.
Ak Parti Afşin İlçe Başkanımız Av.İsmail Safi beyin burada yönelttiği bir soru var.Kendisine anlattım ama burada da yazmak isterim.
Başkanım dedi ki seçim sürecinde sürekli Ak Parti ve Belediye aleyhinde haberler yaptınız ve Millet İttifakını desteklediniz herkes de sizi İyi Partili biliyor.
Hemen cevaplayalım.
Ak Parti ve Belediye aleyhine seçim sürecinde yayınladığımız 1 tane dahi haber yoktur.Var ise gösterirlerse iyi olur.Böyle bir haberimiz olmadı.Ancak 2 tane köşe yazısı yazdım.1 Tanesi Santralleri ziyarete gelen Enerji Bakanı Fatih Dönmez’i eleştiri mahiyetinde ki “Bakan Afşin’e boş geldi” başlıklı yazım idi.Bugün bile o yazı yayında ve o yazının arkasındayım.Bakan bir İlçeye kolay kolay gelmez.Geldiğinde de boş gelmez.Mutlaka bir müjde getirir.Malesef Satraller konusunda A Satrali filtresiz çalıştırılmayacak dedi.Ama hala çalışıyor. İşçiler mağdur olmayacak dedi.Ama oluyor!!!
Enerji Bakanına yazdığım Köşe yazısını aşağıda ki Linkten okuyabilirsiniz!
İkinci köşe yazım ise Gönül Belediyeciliği konusunda bir eleştri yazımdı ki ben bugün bile Afşin’de Gönül Belediyeciliğinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedefe ulaşmadığı kanaatindeyim.Ve yazımın arkasındayım.
Gönül Belediyeciliğine ilişkin yazım aşağıdadır!
Millet İttifakını desteklemeye gelince benim etim ne butum ne Bir tane oyum var onu da seçim günü gittim kullandım.Ancak İyi Parti’ye kullandığım 1 tane oy bile yoktur.
Seçim gecesi seçimin kazanıldığı anlarda Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e,Ak Parti İlçe Başkanı Av.İsmail Safi’ye,MHP İlçe Başkanı Ersal Koç’a,Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Erkam Genç’e ve Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Oğuz beye WhatsApp üzerinden Tebriklerimi bildirdim.Ve yeni süreçte çalışmamız için davet beklediğimi ifade ettim.
Ekran görüntüsü aşağıdadır.
Ancak ne tebrik mesajımıza cevap ne de söz konusu sürece ilişkin çalışma teklifimize olumlu yanıt gelmedi.Hatta Belediye yaptığı tüm organizasyonlarda Afşin Haber Merkezine Davetiye göndermeyi kesti.
Biz bununla da kalmadık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e yeni dönemde Hayırlı Olsun ziyaretinde bulunduk.
Peki Ben bu yazıyı neden şimdi yazdım?
Son zamanlarda maalesef artık Belediye çalışanları,Personelleri,Birim Amirleri,Belediye Meclis Üyeleri ile Ak Parti Afşin İlçe Teşkilatında ki arkadaşlarımızdan çok sık bir soruya muhatap olmaya başladık.
Söz konusu Videoyu siz mi hazırladınız ve Oda Tv gibi kuruluşlara sattınız? Şeklinde sorular gelmeye başladı ki tek tek herkese süreci anlatmak yerine bir köşe yazısı ile Hemşehrilerimizi bilgilendirmeyi daha uygun gördüm.Gazeteci mesleği gereği derdini,sıkıntısını,sorununu,sevincini ve üzüntüsünü köşe yazısında ifade eder ben de öyle yapmayı uygun gördüm.
Sonuç olarak,
1-Söz konusu Videonun tamamı kendi You Tube kanalımızda mevcuttur.halen izlenmektedir.Ben konuyu baştan dinlediğimde bu konuşmada herhangi bir abes durum görmüyorum.Başkan bey gayet doğal bir şekilde seçim sürecinde ki kaygısını dile getirmiştir.
2-Video yayınlandıktan sonra okuyucularımızdan bir tanesinin yorumu şu şekilde idi.
“Bayanlarında bulunduğu bir ortamda yakışıksız cümleler kurulmuş.Ak Parti Belediye Başkanına yakışan bir konuşma değildir”Bu bir bakış açısıdır.Başkan beyin bileceği bir iştir.
3-Bugün bile söz konusu Video’yu Oda Tv başta olmak üzere Cumhur İttifakı aleyhinde yayın yapan kuruluşlara kimin gönderdiğini bilmiyorum.
4-Bana her fırsatta “Sen bizdensin” diyen Ak Parti Teşkilatı gece yarısı bile bir çok konuyu arayıp sorarken böyle önemli bir konu ile ilgili madem ki kendilerine göre birinci muhatap ben idim neden bana bu konu sorulmadı da Ambargo uygulama yoluna gidildi ? Anlamış değilim!!!
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ne diyor; “Eğer ortaya bir iddia atıyorsanız bunu ıspatlamakla mükellefsiniz yoksa müfteri yani iftira atan durumuna düşersiniz!
5-Ak Parti Teşkilatımızın kurucularının ve Başkanlarının çoğunluğu Hukukçudur.Hakim karşısına çıktıklarında Hakim önce Delil ister değil mi? Ellerinde Bu videonun Afşin Haber Merkezi tarafından birilerine satmış olduğuna dair bir delil varmıdır? Yok sa ki şu ana kadar açıklamış değiller.Kuru laftan ibaret.Hatta “herkes böyle diyor” mazeretinin altına sığınılıyor. Halil Demir’in böyle şeylere tenezzül etmeyeceğini bilmiyorlar mı?
6-Acaba Ak Parti Afşin İlçe Teşkilatı ve Belediye Afşin Haber Merkezi konusunda bu yanlışın arkasına sığınmaya daha ne kadar devam edecek?
7-Ben esnafım aynı zamanda Acaba Ak Partili İş Adamları hatta İlçe Başkanı kendi partisinden olmayan birileriyle ticari konuda iş yapmıyorlar,kapıdan geri mi çeviriyorlar? Dün İyi Partiyle çalışıyorduk bugün CHP ile çalışıyoruz.Ak Parti’de de Belediye de de hizmetimiz karşılığında Para söz olduğunda “Ödeneğimiz yok” denildi.Bizde buna karşılık haberleri askıya aldık.Bir Basın Kuruluşu olarak reklam aldığımız kuruluşların haberlerini yayınlamakla mesuluz. Kaldı ki ben ekmeğimi bu meslekten kazanıyorum.Ücret aldığımız Partilerin haberlerini de hakkıyla yayınlamak durumundayız çünkü biz o parayla evimize ekmek götürüyoruz.Helal ettirmemiz gerekir.
8-Ak Parti İlçe Başkanımız Telefonda dedi ki Halil bey bunları yapınca zararlı olan siz oldunuz? Elhamdülillah Rızkımı Allah (cc)’tan beklediğim için hiçbir kula minnet etmediğimi beyan ederek,Kahramanmaraş Bölgesinin en büyük Basın Yayın Merkezini açtım.Reklam çalışmalarında iş dünyasının bize verdiği destek bu iş için yetti.Hayatım boyunca en anlamlı yaptığım şey İş yerimi açarken herhangi bir Siyasi Otoriteden yada Belediyeden destek almamak oldu. Rabbime bu konuda ne kadar şükretsem azdır.Elhamdülillah.
**
Peki bundan sonra ne olacak?
Bir şey olacağı yok. Ben Mesleğe 24 yılımı veren Halil Demir olarak 8 yıldır Yayın Yapan Afşin Merkez Yayın Gurubunun İlkelerinden taviz vermeden Misyonu ve Vizyonundan sapmadan yayınlarıma devam edeceğim.
Bu İlçenin sorunlarını sürekli yayınlama konusunda yukarıda arz ettiğim konularla ilgisi yoktur.Hangi sorunu yayınlama sırası ne zaman gelirse o zaman yayınlanır.
Böyle gereksiz bir konuyla gündeminizi işgal ettiğim için tüm Okuyucularımdan özür diliyorum.
***